Tid kvar —

Högsta bud —

Emma Elwin

Notes from a Swedish stylist


Recycling dreams

Posted in Interior
by Emma Elwin on 7 January, 2017

Sometimes fulfilling a dream means buying new bins. Yes really.

Laundry baskets, Granit.

One of the best things about living in a house is all the extra space! One thing I have dreamed about (yes, seriously guys) is to have my own recycling station at home, so I can perfectly separate my trash. Yesterday I defied the weather and set out to buy these chic black paper bins. Now I only need four small ones for old lightbulbs, batteries, metal and broken technology stuff. Hopefully a waste-free lifestyle revolution is only around the corner, because we’re still not there yet. When it comes to food for example, why does EVERYTHING have to be wrapped in plastic? Even the organic veggies are wrapped up like a fancy Christmas present. There must be a better solution, but in the mean time at least this is a step forward.


3 Comments

Ylva: Hej Emma! Älska din blogg och all din fokus och stävan för en bättre miljö! Jag har själv en blogg av det mer nördiga slaget :) som bara handlar om förpackningar. Tänkte bara säga att du inte ska ha dåligt samvete när du köper grönsaker förpackade i plast (även om man såklart hoppas att plasten snart kan bytas mot ett mer miljövänligt alternativ) då plasten gör att livsmedel håller längre och alltså minskar matsvinnet som annars är en jättemiljöbov. Vi slänger sååå mycket mat och 40% av maten slängs innan den ens nåt oss konsumenter, så alltså är förpackningarna jätteviktiga! Jag blir så ledsen över allt slöseri av mat när människor svälter, om vi lät bli att slänga maten skulle alla kunna få äta sig mätta. Jag har skrivit mer om detta här: http://www.forpackad.se/forpackad/2013/02/13/minska-matsvinnet?rq=matsvinn Tack för din grymma blogg och grattis till din underbara son. /Ylva
January 15, 2017

Emelie Arvidsson: Hej Emma och tack för en inspirerande blogg! Om du vill testa ett naturligt alternativ till plast hittade jag nyligen Bee´s Wrap som ett alt till plastpåsar och plastfolie, kanske kan vara något för dig/er. Mvh Emelie http://shop.bucksandspurs.se/product/bees-wrap-set-of-3-sml
January 9, 2017

Emma: Vegetables wrapped in plastic is the worst! It drives me crazy. Luckily, I have access to some great markets and stores where it is all loose. I re-use the cloth bags you get your purchases in when you shop at Aesop as my vegetable bags. My carrots look pretty stylish these days!
January 8, 2017

Related reading

Interior — 27 January, 2017

Interior inspiration

Emma's on a search for interior inspiration.

Interior — 25 January, 2017

Wooden vase

Emma has fallen in love with a vase.

Interior — 24 January, 2017

Kitchen tools

Why rely on plastic when you can get beautiful kitchen utensils like this in wood?

Interior — 19 January, 2017

Kitchen details

A no-hassle DIY project.